Filozofia Clarins

Zdrowy styl życia dla smukłej sylwetki

Take control of your skin’s translucency

Twój kompletny program treningowy

Ponieważ żaden kosmetyk nie jest w stanie samodzielnie stawić czoła cellulitowi,
Clarins od zawsze podkreśla kluczową rolę zrównoważonej diety oraz regularnej aktywności fizycznej w modelowaniu sylwetki.

#1 Bądź fit!

Modeluj sylwetkę z Clarins dzięki 9 prostym ćwiczeniom

  • Jumping jacks

    1. Pajacyki

    Aby wysmuklić uda i pośladki

    Łatwe w wykonaniu ćwiczenie, pozwalające wzmocnić mięśnie dolnych partii ciała. Niezwykle skuteczne w walce z cellulitem. Zaczynamy!

  • Patineur

    2. Łyżwiarz

    ABY WYSMUKLIĆ DOLNE PARTIE CIAŁA

    Ćwiczenie przypominające jazdę na łyżwach lub na rolkach. Trenuje mięśnie dolnych partii ciała oraz poprawia kondycję. 3...2...1…start!

  • Gainage tailles et hanches

    3. Talia i biodra

    ABY WZMOCNIĆ MIĘŚNIE TALII I BIODER

    Najlepszy sposób na wysmuklenie talii: ćwiczenie, które pozwala wzmocnić mięśnie nie zwiększając ich objętości.

  • 4. Przysiady z wyskokiem

    ABY WYSMUKLIĆ UDA

    Intensywne ćwiczenie, które pozytywnie wpływa na pracę serca, jak również na wszystkie mięśnie nóg. Doskonałe, aby wysmuklić i wzmocnić sylwetkę.

  • Fentes avant et sauts

    5. Wykroki z podskokiem

    ABY WYSMUKLIĆ UDA

    Ćwiczenie z wykrokami skutecznie modeluje i wzmacnia mięśnie nóg i pośladków. Oddech… start!

  • Relevé de jambes

    6. Wypady nóg w tył

    ABY WYMODELOWAĆ POŚLADKI

    Doskonałe ćwiczenie, aby ujędrnić pośladki. Zaczynamy!

  • Relevé de bassin

    7. Unoszenie bioder

    ABY WYMODELOWAĆ POŚLADKI

    Doskonałe ćwiczenie na mięśnie pośladków: wzmacnia, umięśnia i ujędrnia!

  • Montée de genoux

    8. Podnoszenie kolan

    ABY WZMOCNIĆ MIĘŚNIE POŚLADKÓW

    Dzięki temu ćwiczeniu wysmuklisz swoją sylwetkę oraz wymodelujesz kształt pośladków! Zaczynamy!

  • Etirements

    9. Stretching

    NIEZBĘDNY DLA KOMPLETNEGO I BEZPIECZNEGO TRENINGU

    Ćwiczenia rozciągające pozwalają zwiększyć elastyczność ciała, sprzyjając regeneracji i przygotowując do kolejnych treningów.

#2 Dbaj o zrównoważoną dietę!

Le Chef Daniel Rose Szef kuchni Daniel Rose Daniel Rose przyjechał do Francji, aby dokończyć studia z historii sztuki i filozofii. Wtedy to rozkochał się na dobre we francuskiej gastronomii... i zabrał się do gotowania! Sztuki kulinarnej uczył się u renomowanego szefa kuchni Bocuse, następnie doskonalił się w Gwatemali, Bretanii, Belgii... i w końcu u Yannicka Alléno. Od otwarcia restauracji liczącej 16 nakryć przy rue de la Tour d’Auvergne, po dzisiejszą Spring, upłynęło już 10 lat. W tym czasie Daniel otworzył La Bourse et la Vie, Le Coucou oraz przywrócił splendor kultowej restauracji Chez La Vieille.

ZDROWE ODŻYWIANIE

  • Soupe de salade, girolles marinées

    Zupa z sałaty rzymskiej z marynowanymi kurkami

    Składniki

    Składniki(Przepis dla 4 osób)

    Zupa:

    • 2 główki sałaty rzymskiej
    • 300gr rukwi
    • 1/4 pęczka trybuli
    • 1/4 pęczka estragonu
    • 1/4 pęczka koperku
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 1l bulionu z warzyw
    • 50ml śmietany kremówki
    • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku

    Marynowane kurki:

    • 300g kurek

    Marynata:

    • 300ml octu jabłkowego
    • 300ml oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku, przekrojone na pół, oczyszczone z kiełków
    • 1 szalotka przekrojona na pół
    • 1 papryczka chili
    • 2 szczypty cukru
    • 4 szczypty soli
    • Pęczek suszonych ziół: pietruszka, liść laurowy, tymianek
    • Woreczek z gazy z przyprawami:
      - 2gr ziaren kolendry
      - 2gr ziaren czarnego pieprzu
      - 2gr ziaren kopru włoskiego
      - 2gr ziaren kminku
    Przygotowanie

    Przygotowanie : 40 min. + 12 godzin w lodówce + Czas gotowania: 30 min.

    Zupa:

    • Dokładnie umyj zieleninę i sałatę, poodrywaj liście.
    • Przygotuj dwie duże miski z zimną wodą i kostkami lodu.
    • Doprowadź do wrzenia sporą ilość osolonej wody, następnie zanurz w niej na 10 minut sałatę i zieleninę.
    • Odcedź je i zanurz w schłodzonej wodzie.
    • Ugotuj bulion z warzyw, dodaj śmietanę oraz gałkę muszkatołową.
    • Przelej 1/3 wywaru do blendera, dodaj 1/3 liści sałaty i zieleniny. Miksuj przez 30 sekund. Następnie przelej do naczynia, które należy umieścić na wcześniej przygotowanej misce ze schłodzoną wodą.
    • Ponawiaj czynność, aż do całkowitego wyczerpania obu składników.

    Marynowane kurki:

    • Gotuj marynatę przez 15 minut.
    • Podsmaż grzyby na suchej, rozgrzanej patelni przez 2 minuty, do momentu, aż puszczą wodę.
    • Odcedź je i zalej wrzącą marynatą.
    • Wstaw do lodówki na 12 godzin.

    Kurki, które można przechowywać w lodówce przez 10-15 dni, możesz przygotować wcześniej i wykorzystywać jako przystawkę.

  • Soupe de salade, girolles marinées

    Ceviche z labraksa (bar) ze świeżymi migdałami,
    pieczoną brzoskwinią i miętą

    Składniki

    Składniki (Przepis dla 4 osób)

    • 300gr labraksa (bar)
    • 10 migdałów
    • 1 brzoskwinia
    • 1/4 pęczka mięty
    • 2 limonki
    • 10ml oleju z migdałów
    • Pieprz Espelette
    • Sól
    Przygotowanie

    Przygotowanie : 20 minut

    • Pokrój rybę na nieregularne kawałki o wielkości 2 cm x 1/2 cm.
    • Zmieszaj sok z limonki z olejem z migdałów i zanurz w nim kawałki ryby.
    • Marynuj przez 15 min.
    • Pokrój brzoskwinię na ćwiartki i podpiekaj je z każdej strony przez 30 sekund na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu, do uzyskania brunatnej barwy.
    • Posiekaj miętę możliwie jak najgrubiej, tak, aby nie straciła zbyt dużo soku.

    Podawaj ceviche doprawione wedle smaku, ze szczyptą soli morskiej i pieprzu Espelette, miętą, migdałami i brzoskwiniami.

  • Soupe de salade, girolles marinées

    Halibut w sosie słodko-kwaśnym z rodzynkami i z rukwią

    Składniki

    Składniki (Przepis dla 4 osób)

    • 500gr fileta z halibuta lub fileta z soli pokrojonego na 8 -12 kawałków
    • 180ml oliwy z oliwek
    • 4 białe cebulki drobno posiekane
    • Pęczek suszonych ziół: pietruszka, liść laurowy, tymianek
    • 1 ząbek czosnku
    • 100ml białego wina do gotowania
    • 350ml octu jabłkowego
    • 40gr jasnych rodzynek
    • Sok z cytryny
    • 2 garście rukwi
    • 1 pomarańcza
    • 1 limonka
    • 50ml oleju ze słonecznika
    • 1 łyżka masła
    • 2 duże łyżki mąki pszennej lub mąki z ciecierzycy (dla osób z nietolerancją glutenu)
    Przygotowanie

    Przygotowanie : 20 min. + 24 do 48 godzin w lodówce + Czas gotowania: 45 min.

    • Dopraw filety z ryby solą i pieprzem i obtocz je w niewielkiej ilości mąki.
    • Usmaż filety na oleju ze słonecznika z dodatkiem łyżki masła (około 1 min z każdej strony).
    • Na czystej patelni rozgrzej olej z oliwy i rozgrzej go na średnim ogniu.
    • Wrzuć cebulkę i smaż ją na małym ogniu przez 20 minut, aż do uzyskania karmelowego koloru.
    • Dodaj białe wino i pozostaw na ogniu przez kolejne 20 minut.
    • Następnie dodaj ocet jabłkowy i pozostaw na ogniu przez kolejne 10 minut.
    • Dorzuć rodzynki, zdejmij patelnię z ognia i dodaj sok z cytryny.
    • W małym rondelku lub salaterce układaj warstwami filety z ryby, polewając je sosem z cebulki, wina i rodzynek. Całość zalej resztą sosu. Przykryj rondel i wstaw do lodówki na 24 - 48 godzin.

    Podawaj w temperaturze pokojowej jako przystawkę lub danie główne, z sałatą z rukwi doprawioną lekkim sosem vinaigrette (ze świeżego soku pomarańczowego, limonki i kropli oliwy z oliwek).

  • Soupe de salade, girolles marinées

    Polędwica z bakłażanem i domowym masłem ziołowym

    Składniki

    Składniki (Przepis dla 4 osób)

    • 120gr polędwicy cielęcej (grubo pokrojonej) na osobę
    • 200ml bulionu drobiowego
    • 1 pomarańcza
    • 1 cytryna
    • 4 ząbki czosnku
    • 10gr imbiru
    • 2 małe bakłażany
    • 80gr słonego masła
    • 6 gałązek pietruszki
    • 6 gałązek estragonu
    • 4gr posiekanej szalotki
    • Starta skórka z 2 cytryn
    • 10 gałązek szczypiorku
    • Pieprz mielony
    • Sól morska
    • 10ml syropu klonowego
    Przygotowanie

    Przygotowanie : 35 min. + Czas pieczenia: 50 min.

    • Przygotuj masło ziołowe: posiekaj zieleninę, zmieszaj z szalotką i skórką z cytryny. Wymieszaj z masłem, dopraw solą i pieprzem.
    • Umieść w foremce i wstaw do lodówki.
    • Jeśli bakłażany są duże, pokrój je na duże kawałki, a jeśli są niewielkie, przekrój je na pół.
    • Gotuj na parze przez około 10 minut, następnie odstaw.
    • Rozgrzej piekarnik do 100°C.
    • Roztop na patelni łyżkę masła, podsmaż delikatnie czosnek, imbir i skórkę z cytryny. Po 1 minucie wlej bulion, włóż kawałki mięsa przyprawionego pieprzem i solą, przykryj pokrywką.
    • Zmniejsz temperaturę piekarnika do 80°C i wstaw mięso na 40 minut.
    • Podawaj polędwicę z bakłażanem polanym syropem klonowym i posypanym drobnymi kawałkami masła oraz ze szczyptą soli morskiej.
  • Soupe de salade, girolles marinées

    Gruszka parzona z sorbetem
    tymiankowo-cytrynynowym i kawałeczkami czekolady

    Składniki

    Składniki (Przepis dla 4 osób)

    • 4 gruszki Williams
    • Sok z 1 cytryny
    • 1l wody
    • 200gr cukru
    • 1 laska wanilii
    • 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70%
    • 2 gałązki świeżego tymianku

    Sorbet (opcjonalnie):

    • 500ml wody
    • 150ml soku z cytryny
    • 170gr cukru
    • 1/2 pęczka tymianku
    • 15ml białego wermutu lub wódki
    Przygotowanie

    Przygotowanie : 30 min. + 4 do 24 godzin w lodówce + Czas gotowania: 15 min

    • Przekrój gruszki na połówki i skrop sokiem z cytryny, aby nie ciemniały.
    • Do dużego garnka wlej wodę, dodaj cukier i przekrojoną na pół, oczyszczona laskę wanilii.
    • Doprowadź do wrzenia, a następnie wrzuć gruszki.
    • Gotuj około 15 minut, w zależności od ich twardości.
    • Pozostaw do ostygnięcia przez 30 minut, a następnie wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
    • Sorbet: możesz kupić gotowy sorbet cytrynowy i przed podaniem dodać do niego kilka listków świeżego tymianku

    lub też przyrządzić samodzielnie:

    • Zagotuj wodę z cukrem, następnie dodaj tymianek, wermut lub wódkę oraz sok z cytryny. Zdejmij garnek z ognia, przykryj go i odstaw na godzinę.
    • Po ostygnięciu przelej do prostokątnego naczynia i wstaw do zamrażalnika - przez 3-4 godziny mieszaj co 30 minut, aby uzyskać jednolitą masę.

    Jak podawać? Na talerzyk zeskrob widelcem zmrożony sorbet, ułóż na nim połówkę gruszki i posyp kawałeczkami gorzkiej czekolady oraz listkami świeżego tymianku.

#3 Stosuj odpowiednią metodę aplikacji!

Wyjątkowe kosmetyki o udowodnionej skuteczności oraz przyjemność płynąca z ich aplikacji.

Metoda aplikacji

Metoda aplikacji

Optymalna skuteczność dzięki specjalnej Metodzie Antycellulitowego AutomasażuTM opracowanej przez ekspertów Clarins.

Body Fit Ekstrakt z
liści pigwy

Body Fit

ZAMAWIAM

  • Body fit

    Body Fit

    Twój Personalny Trener

    Podkręć tempo swojego programu wyszczuplającego z ekspertem od wysmuklania i zwalczania cellulitu.

  • La découverte végétale

    BIO-INSPIRACJA

    Cenne właściwości roślin

    Wyciąg z liścia pigwy - podstawa programu walki z cellulitem.

Body Fit