Pusty

Dostawa zamówień od 199zł gratis!

NASZE DZIAŁANIA

CLARINS DLA CIEBIE

CO NAS WYRÓŻNIA

INNOWACJE

NASZE ROŚLINY

image of the ingredient

Aloes Zwyczajny

Aloe vera ou Aloe barbadensis
Powszechnie uprawiany w rejonach tropikalnych aloes stosowany jest od czasów starożytnego Egiptu. Kleopatra zawdzięczała mu podobno swoją legendarną urodę. Od tego czasu badania żelu pozyskiwanego z wnętrza liści aloesu wykazały obecność składników nawilżających, regenerujących i łagodzących. W medycynie aloes stosowany jest zewnętrznie jako środek usprawniający krążenie i gojący. Ze względu na dużą zawartość cukrów złożonych (polisacharydów ) ułatwiającą utrzymywanie wysokiego poziomu nawilżenia naskórka, żel aloesowy jest bardzo ceniony w kosmetyce jako składnik nawilżający i zmiękczający.

Polecane Produkty