Europa - Mak

Przystanek nr : Węgry

Eliminuj!

Nazwa: Mak
Nazwa łacińska: Papaver rhoeas
Lokalizacja: Węgry, Stany Zjednoczone
Rodzaj: Roślina zielna
Wykorzystywane części rośliny: Nasiona

Kwiat maku...
Jak marzenie!

Pochodzący z Europy Wschodniej i Azji Mniejszej, mak zadomowił się na całej półkuli północnej. Jego pełne wdzięku kwiaty o żywych, płomiennych kolorach porastają obrzeża dróg w sezonie wakacyjnym, symbolizując efemeryczne piękno lata. Znany od czasów starożytnych dzięki swoim właściwościom uspokajającym, mak nadal jest używany jako środek kojący i ułatwiający zasypianie.

Korzyści dla skóry

Doskonały, aby zachować smukłą sylwetkę

W kosmetyce, ekstrakt z maku używany ze względu na jednoczesne działanie na dwa procesy będące u źródła wyszczuplania: hamuje odkładanie się tłuszczu i sprzyja jego eliminacji.

Znajdź wszystkie zalety Maku w...

  • Modelujący Krem do Ciała | Body Shaping Cream "Masvelt

    229,00 zł
    Zamawiam

    Kontynuuj podróż

    lub leć na inny kontynent

    Według kontynentu
    Według potrzeby skóry
    Ameryka Europa Afryka Azja AMERYKA EUROPA AFRYKA AZJA

    Ekspert w Pielęgnacji Przeciwstarzeniowej

    Wyciągi roślinne, które przywracają młodość skóry

    Pielęgnacja Ciała

    Naturalne sekrety urody, aby wyrzeźbić i ujędrnić ciało

    Perfekcyjna Cera

    Promienność,blask, ujednolicony koloryt. Naturalnie.