Pietruszka to roślina dwuletnia z rodziny baldaszkowatych, uprawiana na całym świecie i wykorzystywana jako przyprawa w kuchni. W tradycyjnej medycynie przepisywano go ze względu na jego właściwości przeciwzapalne. W kosmetyce jego zalety znały osoby pragnące uzyskać porcelanową cerę.
Właściwości kosmetyczne Olejek eteryczny z pietruszki
Olejek eteryczny z pietruszki jest stosowany w kosmetykach ze względu na swoje właściwości tonizujące i przeciwutleniające.