Azja - Kaki

Przystanek nr : Chiny

Kaki: sojusznik w walce ze starzeniem skóry

Nazwa: Kaki
Nazwa łacińska: Diospyros kaki
Lokalizacja: Chiny
Rodzaj: Drzewo
Wykorzystywane części rośliny: Kielich kwiatu

Owoc pełen słońca i energii!

Kaki, inaczej persymona, jest drzewem owocowym pochodzącym z górskich rejonów Chin i Japonii, uprawianym także w rejonie basenu Morza Śródziemnego. Jego mięsiste owoce o gładkiej pomarańczowej skórce stanowią bogate źródło energii, a spożywa się je kiedy są bardzo dojrzałe. Wszystkie części rośliny posiadają właściwości lecznicze. Wyciąg z kory działa ściągająco, sok z owoców jest zalecany przy nadciśnieniu, a z kielicha kwiatu wytwarza się syrop na kaszel.

Korzyści dla skóry

Ochrona elastyczności skóry

W kosmetyce, ekstrakt z kaki używany jest dla swojej zdolności do hamowania glikacji - procesu degradacji włókien skóry. W kosmetyce, ekstrakt z kaki chroni skórę przed starzeniem, poprawia jej jędrność i elastyczność.

    Kontynuuj podróż

    lub leć na inny kontynent

    Według kontynentu
    Według potrzeby skóry
    Ameryka Europa Afryka Azja AMERYKI EUROPA AFRYKA AZJA

    Ekspert w Pielęgnacji Przeciwstarzeniowej

    Wyciągi roślinne, które przywracają młodość skóry

    Pielęgnacja Ciała

    Naturalne sekrety urody, aby wyrzeźbić i ujędrnić ciało

    Perfekcyjna Cera

    Promienność,blask, ujednolicony koloryt. Naturalnie.