Azja - Bambus

Przystanek nr : Indie

Bambus:
do stosowania bez umiaru!

Nazwa: Bambus
Nazwa łacińska: Bambusa arundinacea
Lokalizacja: Indie
Rodzaj: Bylina
Wykorzystywane części rośliny: Żywica

Łzy szczęścia

Wyjątkowo rozpowszechniona w Indiach, odmiana Bambusa arundinacea to szybko rosnąca trzcina o wysokiej, pustej łodydze. Z węzłów pędów bambusa sączy się cenny sok znany w Indiach jako „tabashir” albo „łzy bambusa”. Bogaty w krzemionkę, tabashir stosowany jest w tradycyjnej medycynie ze względu na swoje dobroczynne właściwości w leczeniu schorzeń stawów, a także działanie tonizujące i remineralizujące.

Korzyści dla skóry

Idealny do eksfoliacji

Ekstrakt z żywicy bambusa tradycyjnie używany jest dla swych właściwości poprawiających jędrność skóry. W kosmetyce, drobno sproszkowane „łzy bambusa” zwykle stosowane są jako składnik pudrów matujących, podczas gdy grubo sproszkowane idealnie nadają się do eksfoliacji.

Znajdź wszystkie zalety Bambusa w...

  • Róż Blush Prodige

    115,50 zł
    Zamawiam
  • Peeling do Ciała | Exfoliating Body Scrub for Smooth Skin

    185,00 zł
    Zamawiam

    Kontynuuj podróż

    lub leć na inny kontynent

    Według kontynentu
    Według potrzeby skóry
    Ameryka Europa Afryka Azja AMERYKA EUROPA AFRYKA AZJA

    Ekspert w Pielęgnacji Przeciwstarzeniowej

    Wyciągi roślinne, które przywracają młodość skóry

    Pielęgnacja Ciała

    Naturalne sekrety urody, aby wyrzeźbić i ujędrnić ciało

    Perfekcyjna Cera

    Promienność,blask, ujednolicony koloryt. Naturalnie.