Ameryka - Komosa ryżowa

Przystanek nr : Peru

Skarb Inków

Nazwa: Komosa ryżowa
Nazwa łacińska: Chenopodium quinoa
Lokalizacja: Peru, Boliwia
Rodzaj: Roślina zielna
Wykorzystywane części rośliny: Ziarna

Małe ziarenko o wyjątkowych właściwościach odżywczych

Komosa ryżowa jest uprawiana od tysięcy lat na andyjskim płaskowyżu i stanowi podstawę pożywienia zamieszkujących go populacji. Inkowie uważali ją za świętą roślinę i otaczali jej ziarna prawdziwą czcią. Uważa się, że jej niezwykle wysoka zawartość białka i bogactwo aminokwasów przyczyniły się w dużym stopniu do ekspansji tamtejszej cywilizacji. Komosa ryżowa została odkryta na Zachodzie w latach siedemdziesiątych. Jej ziarno jest obecnie cenione ze względu na doskonałe własności odżywcze.

Korzyści dla skóry

Twoja skóra będzie Ci wdzięczna!

W kosmetyce, ekstrakt z komosy ryżowej wzmacnia barierę ochronną skóry. Ekstrakt używany przez Laboratoria Clarins pochodzi z upraw organicznych.

Czy wiesz że...?

Ziarna komosy ryżowej używane przez Laboratoria Clarins pochodzą z upraw organicznych.

Znajdź wszystkie zalety Komosy ryżowej w...

  • Double Serum

    319,00 zł
    Zamawiam
  • Przeciwzmarszczkowy Krem na Dzień do każdego rodzaju skóry | Multi-Active

    285,00 zł
    Zamawiam

    Kontynuuj podróż

    lub leć na inny kontynent

    Według kontynentu
    Według potrzeby skóry
    Ameryka Europa Afryka Azja AMERYKA EUROPA AFRYKA AZJA

    Ekspert w Pielęgnacji Przeciwstarzeniowej

    Wyciągi roślinne, które przywracają młodość skóry

    Pielęgnacja Ciała

    Naturalne sekrety urody, aby wyrzeźbić i ujędrnić ciało

    Perfekcyjna Cera

    Promienność,blask, ujednolicony koloryt. Naturalnie.