Azja - Mango

Przystanek nr : Chiny

Słodkie, pełne witamin i hojne dla skóry!

Nazwa: Mango
Nazwa łacińska: Mangifera indica
Lokalizacja: Indie, Chiny
Rodzaj: Drzewo
Wykorzystywane części rośliny: Pestki i liście

Sekret urody kryje się w jego pestce...

Mangowiec jest drzewem pochodzącym z Indii, obecnie uprawianym we wszystkich krajach tropikalnych głównie ze względu na jego owoce. Żółty, włóknisty miąższ jego owoców posiada wyśmienity smak, a pestka kryje jadalny migdał, z którego sporządza się bogatą pastę, stosowaną do zagęszczania sosów. Z migdału tego tłoczy się również olej roślinny.

Korzyści dla skóry

Właściwości przeciwrodnikowe i antyoksydacyjne

W kosmetyce, bogaty w kwasy tłuszczowe omega-9, olejek z mango chroni skórę przed odwodnieniem, odżywia, poprawia elastyczność i przynosi uczucie komfortu. Natomiast ekstrakt z jego liści, bogaty w pochodne polifenoli o działaniu przeciwrodnikowym i antyoksydacyjnym, pomaga chronić skórę przed szkodliwym wpływem promieni UV.

Znajdź wszystkie zalety Mango w...

  • Krem Oczyszczający Anti-Pollution | Extra-Comfort Cleansing Cream

    109,00 zł
    Zamawiam
  • Pomadka do Ust Joli Rouge

    109,00 zł
    Zamawiam

    Kontynuuj podróż

    Lub leć na inny kontynent

    Według kontynentu
    Według potrzeby skóry
    Ameryka Europa Afryka Azja AMERYKI EUROPA AFRYKA AZJA

    Ekspert w Pielęgnacji Przeciwstarzeniowej

    Wyciągi roślinne, które przywracają młodość skóry

    Pielęgnacja Ciała

    Naturalne sekrety urody, aby wyrzeźbić i ujędrnić ciało

    Perfekcyjna Cera

    Promienność,blask, ujednolicony koloryt. Naturalnie.