Azja - Pachnotka

Przystanek nr : Chiny

Nieporównywalne źródło omega-3

Nazwa: Pachnotka
Nazwa łacińska: Périlla frutescens
Lokalizacja: Chiny
Rodzaj: Roślina zielna
Wykorzystywane części rośliny: Nasiona

Doskonała w kuchni, zbawienna dla skóry

Nazywana "shiso” w Azji, pachnotka występuje pod wieloma nazwami takimi jak kolendra koreańska lub mięta japońska... Powszechnie stosowana w kuchni azjatyckiej i jako środek leczniczy o działaniu przeciwalergicznym i przeciwutleniającym. Nasiona pachnotki zawierają olejek o bardzo dużej zawartości kwasów omega-3, zaliczany do nienasyconych kwasów tłuszczowych, których skóra sama nie potrafi syntetyzować.

Korzyści dla skóry

Odżywiona skóra

Od wieków, olejek z pachnotki ceniony jest za swoje właściwości kojące i odżywcze. Ekstrakt używany przez Laboratoria Clarins pochodzi z upraw organicznych.

Znajdź wszystkie zalety Pachnotki w...

    Kontynuuj podróż

    lub leć na inny kontynent

    Według kontynentu
    Według potrzeby skóry
    Ameryka Europa Afryka Azja AMERYKA EUROPA AFRYKA AZJA

    Ekspert w Pielęgnacji Przeciwstarzeniowej

    Wyciągi roślinne, które przywracają młodość skóry

    Pielęgnacja Ciała

    Naturalne sekrety urody, aby wyrzeźbić i ujędrnić ciało

    Perfekcyjna Cera

    Promienność,blask, ujednolicony koloryt. Naturalnie.