Ameryka - Jojoba

Przystanek nr: Argentyna

Powiedz stop suchej skórze!

Nazwa: Jojoba
Nazwa łacińska: Simmondsia chinensis
Lokalizacja: Stany Zjednoczone, Meksyk, Argentyna, Izrael
Rodzaj: Krzewinka
Wykorzystywane części rośliny: Nasiona

Złoto pustyni

Jojoba, niewielki krzew rosnący na pustynnych terenach południowo-zachodniej części Stanów Zjednoczonych i północnego Meksyku, zwana jest "złotem pustyni" ze względu na jej wyjątkową odporność na wysokie temperatury i długotrwałe okresy suszy. Z jej nasion tłoczy się olej, który jest stosowany w tradycyjnej medycynie do leczenia ran i nawilżania skóry.

Korzyści dla skóry

Suchy olejek o właściwościach odżywczych

W kosmetyce, olejek jojoba ceniony jest za swoją zdolność do odżywiania skóry bez pozostawiania na niej nieprzyjemnie tłustej warstwy.

Znajdź wszystkie zalety Jojoby w...

  • Krem Oczyszczający Anti-Pollution | Extra-Comfort Cleansing Cream

    95,00 zł
    Zamawiam
  • Olejek do Ust | Instant Light Lip Comfort Oil

    89,00 zł
    Zamawiam
  • Olejek do Ust | Instant Light Lip Comfort Oil

    89,00 zł
    Zamawiam
  • Baza do Ust | Instant Light Lip Perfecting Base

    85,00 zł
    Zamawiam

    Kontynuuj podróż

    lub leć na inny kontynent

    Według kontynentu
    Według potrzeby skóry
    Ameryka Europa Afryka Azja AMERYKI EUROPA AFRYKA AZJA

    Ekspert w Pielęgnacji Przeciwstarzeniowej

    Wyciągi roślinne, które przywracają młodość skóry

    Pielęgnacja Ciała

    Naturalne sekrety urody, aby wyrzeźbić i ujędrnić ciało

    Perfekcyjna Cera

    Promienność,blask, ujednolicony koloryt. Naturalnie.